Inriktning – Människan

Nästa start: 2020-08-17

Kursen Människan fokuserar på olika tidsepoker i europeisk historia i relation till resten av världen. Vi rör oss mellan både dåtid och nutid. Historia och Religion bildar basen för läsåret.      

Etableringskurs på Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg (AFiG)

Nästa start: 2019-12-16

Nästa start 16 december 2019. Etableringskurs på folkhögskola välkomnar dig som är ny i Sverige och som behöver lära dig svenska språket och bli en del av det svenska samhället. Syftet med kursen är att ge dig en introduktion i det svenska språket och en förståelse för det svenska samhället. Vi arbetar med svenska enskilt samt…

Inriktning – Samhället

Nästa start: 2020-08-17

Kursen Samhället arbetar med samhällsfrågor utifrån ett brett perspektiv. Vi fokuserar huvudsakligen på nutid – framtid. Samhällskunskap och naturkunskap bildar basen för läsåret.

Kvällskurs – särskild kurs på gymnasienivå

Nästa start: 2020-01-24

I våra lokaler på Järntorget 7, mitt i Göteborg, erbjuder Arbetarrörelsens Folkhögskola särskild kurs på gymnasienivå. Nästa kursstart är i augusti 2020 och ansökan öppnar i vår. Kvällskursen är bra för dig som har annan aktivitet på dagtid och samtidigt vill fortsätta att studera i en trygg grupp.

Inriktning – Världen

Nästa start: 2020-08-17

På kursen Världen arbetar vi kring samhällsfrågor utifrån ett globalt perspektiv. Vi rör oss mellan dåtid – nutid – framtid. Samhällskunskap bildar basen för läsåret.

Allmän kurs – gymnasienivå

Nästa start: 2020-08-17

Ansökan till allmän kurs öppnar i mitten av februari 2020, kursstart augusti 2020. Genom att studera allmän kurs på gymnasienivå kan du nå grundläggande behörighet för studier på Högskola/Universitet och/eller Yrkeshögskola. Målet med allmän kurs är att du förutom ämneskunskaper ska få goda förutsättningar för att studera vidare. Lika viktigt är att tiden på folkhögskola skall ge dig…

Studiemotiverande folkhögskolekurs SMF

Nästa start: 2020-01-24

SMF-kursen är till för dig som saknar betyg från grund- eller gymnasieskola och vill testa om studier på folkhögskolan är något för dig. Du behöver en anvisning från din arbetsförmedlare för att börja kursen. På SMF-kursen får du pröva på studier på folkhögskola för att se om det passar dig så att du kan välja…

Gyllenhuset – Allmän kurs

Nästa start: 2019-08-19

Allmän kurs - grundskolenivå (Bro-kursen)

Nästa start: 2020-08-17

  Brokursen bygger en bro mellan grundskoleutbildning och gymnasieutbildning för dig som är ny i Sverige och/eller har annat modersmål än svenska. Svenska språket är grundpelaren i kursen tillsammans med orientering i de ämnen som behövs för att fortsätta studera på gymnasienivå.