Regional Facklig Studiekonferens 2020

Nästa start: 2020-09-29

Regional facklig studiekonferens för studieorganisatörer, studieaktiva och kurshandledare. Nu är det dags att anmäla sig till den årliga studiekonferensen som genomförs på Arbetarrörelsens Folkhögskola i Viskadalen, den 29 september-1 oktober. Dag 1 och 2 inleder vi med kurshandledarna. Dag 2 och 3 ansluter studieorganisatörerna, de som har uppdraget på klubb, sektion, avdelning och region. Dag…

S i Väst Studiekonferens 2020

Nästa start: 2020-10-16

Socialdemokraterna i Västsverige bjuder tillsammans med ABF Västra Götaland och Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg och Viskadalen till regional studiekonferens. Årets konferens fokuserar på hur vi lyckas med studier!

VISO 1 - Vidareutbildning för skyddsombud

Nästa start: 2020-08-18

Utbildningen vänder sig till deltagare från LO Västsveriges verksamhetsområde, det vill säga Västra Götaland och Halland. Detta är en vidareutbildning som erbjuds till dig som har genomfört BAM. Kursen är en fördjupning i arbetsmiljölagen, arbetsmiljöförordningen och det systematiska arbetsmiljöarbetet.  

Psykosocial kurs steg 1-4

Nästa start: 2020-09-01

LO-Distriktet i Västsverige, ABF Västra Götaland och Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg och Viskadalen arrangerar tillsammans psykosocial kurs i fyra steg. Kurserna riktar sig fram för allt till skyddsombud, huvudskyddsombud, regionala skyddsombud, chefer/arbetsledare och andra arbetsmiljöansvariga. Kurserna är även öppna för andra förtroendevalda. Kurserna bygger på varandra men är inte sammanlänkade som en distansutbildning, utan ges…

Hot & Våld

Nästa start: 2020-09-08

VISO 2   Vidareutbildning för skyddsombud som vänder sig till deltagare från LO Västsveriges verksamhetsområde, det vill säga Västra Götaland och Halland.

VIHSO 2 – vidareutbildning för huvudskyddsombud

Nästa start: 2020-11-03

Utbildningen vänder sig till deltagare från LO Västsveriges verksamhetsområde, det vill säga Västra Götaland och Halland.

Jämlikt bemötande

Nästa start: 2020-11-16

Handledare möter många människor i sin roll som förtroendevald och kursledare. I sin roll som handledare är det viktigt att man bemöter deltagarna likvärdigt oavsett kön eller bakgrund och med respekt. Kursen syftar till att ge handledare kunskap i vad jämlikt bemötande är och innebär för rollen som handledare.

Jämställdhetsansvariga

Nästa start: 2020-11-23

Kursen vänder sig till jämställdhetsansvariga på klubb- och avdelnings/region-nivå. Syftet är att ge den som ansvarar för jämställdhet och mångfaldsarbetet kunskap och verktyg i hur lagstiftningen ser ut. Öka kunskapen om hur olika normer och strukturer påverkar arbetsmiljö och värdering av arbetet

VIHSO 1 – vidareutbildning för huvudskyddsombud

Nästa start: 2021-03-16

Utbildningen vänder sig till deltagare från LO Västsveriges verksamhetsområde, det vill säga Västra Götaland och Halland. Detta är en vidareutbildning som erbjuds till dig som är huvudskyddsombud.

MBL och arbetsmiljö i förhandlingsarbetet

Nästa start: 2021-05-18

VISO 3   Utbildningen vänder sig i första hand till deltagare från LO Västsveriges verksamhetsområde, det vill säga Västra Götaland och Halland. Detta är en vidareutbildning som erbjuds till dig som har gått BAM, SAM, VISO 1, Lag och avtal, Förhandlarutbildning eller motsvarande.