Valanalyskurs

Nästa start: 2022-08-17

för arbetarrörelsen Varför gick det som det gick i valet 2022? Välkommen till AiP:s, Tankesmedjan Tidens och Arbetarrörelsens folkhögskola i Viskadalens nationella valanalyskurs! Syftet med kursen är att stärka och inspirera de som ansvarar för valanalyser – lokalt och centralt inför och efter årets val i september.

Att utreda och att skriva politiskt

Nästa start: 2022-08-17

Samhällsdebatten präglas idag av snabbhet, debatt och åsikter i sociala medier. Men det finns också behov av att gå på djupet.

Förtryck i hederns namn

Nästa start: 2022-08-17

Fler än 100 000 barn och ungdomar i Sverige växer upp under hedersnormers begränsningar och förtryck. Dessvärre har samhället många gånger saknat relevant kunskap för att förstå signalerna och kunna agera mot hedersförtrycket. Det är därför viktigt att lära sig mer om hedersförtryckets olika ansikten. Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen arrangerar tillsammans med föreningen…

Arbetarrörelsens idéhistoria

Nästa start: 2022-08-29

från Marx till samtiden Arbetarrörelsens idéhistoria och ideologiska arv är försummat. Kursen utgår från att vi måste börja om från början. Vi måste, igen, ställa de grundläggande frågorna. Vad är demokratisk och reformistisk socialism idag?

Wigforssakademin

Nästa start: 2023-01-09

Wigforssakademin är kursen för dig som vill uppdatera din samhällsanalys, fundera fram lösningar på de utmaningar vi står inför och utveckla dina verktyg för att kunna bedriva ett aktivt reformarbete och en inkluderande organisering.

Att skriva politiskt

Nästa start: Våren 2023

Vi lever i en tid av polarisering, fake news och hårda debatter. I det klimatet är det viktigare än någonsin att göra sin röst hörd. Att möta de destruktiva krafterna med argument, idéer och texter som bär framåt. Vill du bli bättre på att skriva sådana debattartiklar, krönikor, inlägg i sociala medier eller andra typer…

Stora Valkursen 2022

Nästa start: Kurs pågår

Vi närmar oss det viktigaste valet på mycket länge. Detta samtidigt som vi vet att den politiska kartan är omritad och sättet på vilket vi kommunicerar har förändrats.