Framtidsspår

Vill du slutföra dina avbrutna gymnasiestudier, men känner att du behöver professionellt stöd och en skolgång som är anpassad för just dig? Då kanske Framtidsspår är vägen framåt.

Kursen organiseras nu av Ljungskile folkhögskola (i lokal på Järntorget i Göteborg) och vi hänvisar till deras hemsida för mer information och kontaktvägar:

Allmän kurs – Framtidsspår — Ljungskile folkhögskola

Om kursen

Framtidsspår skiljer sig från en vanlig gymnasiekurs genom att den ger dig möjlighet att läsa kursen i din egen takt, i en sammanhållen undervisningsgrupp och med det stöd som du behöver. Kanske behöver du extra stöd med själva inlärningen, socialt stöd från en kurator eller hjälp med att hitta just din framtida yrkesbana av studie- och yrkesvägledare. Stöd finns tillgängligt för dig – på plats på skolan, för att göra din skolvardag så smidig som möjligt.

Behörighet

Kursen riktar sig till dig som är:

  • folkbokförd i Göteborg
  • 18-26 år
  • utan gymnasiekompetens, men bedöms kunna nå det med extra stöd

Ansök till Framtidsspår

Information om ansökan finns på Ljungskile folkhögskolas hemsida
Allmän kurs – Framtidsspår — Ljungskile Folkhögskola

IOP (idéburet offentligt partnerskap)

Framtidsspår drivs i samverkan mellan Göteborgs Stads Arbetsmarknad- och vuxenutbildning, Reningsborg, Ljungskile Folkhögskola, Göteborgs Räddningsmission, Föreningen S:t Lukas i Göteborg och KFUM Göteborg.

 

Allmän kurs – Framtidsspår