Studiemotiverande folkhögskolskolekurs (SMF)

SMF-kursen är till för dig som saknar betyg från grund- eller gymnasieskola och vill testa om studier på folkhögskolan är något för dig. Du behöver en anvisning från din arbetsförmedlare för att börja kursen.

På SMF-kursen får du pröva på studier på folkhögskola för att se om det passar dig så att du kan välja att studera vidare hos oss för att bli klar med din grundskole- eller gymnasiebehörighet.

Nästa start 31 januari 2022. 

Syftet med SMF-kursen är att väcka ditt studieintresse för att öka dina möjligheter till vidare utbildning och jobb. Du får under 13 veckor pröva att studera hos oss på Arbetarrörelsens Folkhögskola på Järntorget. Fokus ligger på att utveckla dig själv tillsammans med andra. Du får läsa olika ämnen som är anpassade för dig och din grupp, såsom samhällskunskap och historia, engelska, naturvetenskap, matematik samt studie- och yrkesvägledning. Vi går även på studiebesök och du får delta i kultur- och hälsoaktiviteter.

Utan krav på behörigheter eller betyg får du möjlighet att lära dig studera och planera för fortsatta studier. Under kursen får du prova på hur det är att gå på en skola som är omtyckt för sin varma  stämning samt får engagerade lärare som hjälper dig med studieteknik. När du är klar med kursen och du deltagit aktivt har du förtur till våra allmänna kurser där du kan få behörighet för att söka vidare till gymnasienivå, yrkeshögskola och högskola.

Du få spårvagnskort för kursens 13 veckor.

Alla deltagare får ett studieintyg efter kursen.

Kontaktperson: Lina Forsberg, e-post: lina.forsberg@vsaf.nu, mobil: 0722-387479