Gruppledarutbildning i ledarskap och budget

Denna gruppledarutbildning är en ledarskapskurs för att stärka dig som gruppledare för socialdemokraterna i Region halland i samverkan mellan Socialdemokraterna Halland, Arbetarrörelsens Folkhögskola i Viskadalen och ABF Halland.

Kursen är en del av regionsgruppens utvecklingsplan 2020-2023.

Snabbfakta

Nästa kursstart:

Pågår

Kurstid:

11-12 februari 2021

Sista ansökan:

20 januari 2021

Kursansvarig:

Ulf Dahlberg & Sofia Bohlin

Om kursen

Som gruppledare ska du företräda vår idé och våra värderingar. Ditt ledarskap ska ha en riktning och lyfta fram den känsla som skapar engagemang och som skapar rörelse i rörelsen. Det är något stort. Det kan också kännas övermäktigt och svårt ibland. För oss är det viktigt att våra ledare känner trygghet och engagemang inför uppgiften, samt får kunskaper om hur man på bäst sätt kan bistå andra partivänner. Därför vill vi fortsätta stärka dig i ditt viktiga arbete i den här tvådagarskursen.

Specifikt kommer vi fokusera på följande delar av ledarskapet: Hur du som gruppledare blir trygg i de socialdemokratiska värderingarna och kan utöva ett ledarskap i enlighet med dem. Hur du i din roll kan ta de svåra samtalen. Hur du kan leda gruppens politiska arbete, navigera i det politiska landskapet och sätta er prägel på den politiska debatten.

Målgrupp

Gruppledare för Socialdemokraterna Region Halland.

Syfte

Kursen syftar till att stärka dig som gruppledare din roll i regiongrupp Halland, till erfarenhetsutbyte och nätverkande. Målet är att bidra till personlig utveckling, ökad trygghet och kunskap i rollen som förtroendevald.

Innehåll

  • Den socialdemokratiska ledarskapsidén
  • Att ta det svåra samtalet
  • Ta på dig dina politiska glasögon
  • Budgetarbete

Kurstid

11 februari kl. 10.00 – 12 februari kl. 15.30 2021

Sista ansökningsdag

20 januari 2021

Ansökan

Ansöker gör du till Jonas Strand eller Margit Bik.

Plats

Viskadalen Kurs & Konferens

Boende

Enkelrum (om inget annat önskas)

Vi som jobbar med Gruppledarutbildning i ledarskap och budget