Samtiden – kvällskurs

I vår kvällskurs Samtiden utforskar vi dagens samhälle kritiskt utifrån samhällsvetenskapliga och historiska perspektiv. Tyngdpunkt ligger på hur senaste femtio årens utveckling fört oss dit vi är och hur ser vår samtids utmaningar ser ut. Kursen rekommenderas för dig som tillsammans med andra vill fördjupa din förståelse för samhället och vässa din förmåga att uttrycka dina tankar i tal och skrift.

Snabbfakta

Sista
ansökningsdatum
10
januari 2020
Ansökan
Nästa kursstart:

13 januari 2020

Kursdatum:

13 januari - 20 maj

Studietakt:

50%

Studieform:

Kvällstid tisdag och torsdagar kl 17-20

Kostnader:

Undervisningen är avgiftsfri. För studiematerial, kopiering samt övriga utgifter betalar du en avgift på 200:-. Därutöver tillkommer kostnader för kurslitteratur.

Ort:

Göteborg

Hur ser klassamhället ut i Sverige 2019? Varför mår så många människor dåligt? Vad orsakar de stora skillnaderna i makt och rikedom mellan olika länder här i världen? Vart är vi på väg egentligen, med allt mer avancerad datateknik och hotande resurs- och klimatkriser? Och hur ser dagens politiska landskap ut?

Det är exempel på frågor om vi kommer ta oss an, med hjälp av samhällsvetenskap och historia, våra egna erfarenheter samt ett öppet och kritiskt sinne.

Arbetssätt: Undervisningen sker huvudsakligen i studiecirkelform. Vi arbetar i kamratlig och lyhörd anda för att skapa oss en gemensam förståelse för studiematerialet, för att sedan fundera över de frågor som väcks. Vi kommer även jobba med uppgifter och redovisningar, bjuda in gäster och arbeta praktiskt och kreativt. 

Krav: För att kunna tillägna dig kursinnehållet behöver du ha grundskolekompetens.   

Utöver det krävs endast att du är nyfiken att lära och villig att dela med dig av dina tankar, frågor och funderingar.

Kursen är på 50%. Det innebär att utöver deltagande på lektionstimmarna så behöver du lägga en viss tid i veckan på läsning och eget arbete.

Kursen Samtiden ger möjlighet till behörighet i Samhällskunskap 1b och Historia 1b.

Kontaktperson Alexander Forsblad, e-post alexander.forsblad@vsaf.nu

Ansökan öppnar i oktober

Nyheter från Samtiden – kvällskurs