Undersköterska – Distans

På Arbetarrörelsens Folkhögskola i Viskadalen kan du läsa en tvåårig yrkesutbildning till Undersköterska på distans. En dag i veckan ses vi digitalt i Zoom och 4-6 tillfällen per termin genomförs på skolan.

Utbildningen är till för dig som arbetar eller vill arbeta inom vård- och omsorg men saknar utbildning. Utbildningen kan även genomföras genom kommunernas äldreomsorgslyft.

Snabbfakta

Sista
ansökningsdatum
Ansökan är nu stängd
Intresseanmälan
Nästa kursstart:

Våren 2023

Längd::

2 år

Studietakt::

Trekvartsfart 75%

Terminstider för HT-22:

17 augusti - 20 december 2022

Terminstider för VT-23:

9 januari - 9 juni 2023

Studiestöd från CSN::

Utbildningen är studiemedelsberättigad. Läs mer på csn.se

Antagningskrav::

Du har fyllt 18 år och har godkänt betyg i svenska/svenska som andraspråk grundskolenivå eller motsvarande.

Vill du få ett mail när nästa anmälan öppnar?
Klicka på Intresseanmälan ovan.
Viskadalens folkhögskola är en del av och certifierade av
VO-College Borås-Bollebygd, som är en certifierad samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar.

Yrkesområde

Känner du att arbete med människor, vård och hälsa ger dig meningsfullhet? Är du noggrann, empatisk, uppmärksam, kommunikativ och har god samarbetsförmåga? Har du en god förmåga och studieteknik för att studera på egen hand? Då är yrket undersköterska och denna utbildning på distans helt rätt för dig!

Genom utbildningen får du en bred kompetens och förberedelse inför de arbetsuppgifter som ingår i arbetet inom vård- och omsorg. Du kan som utbildad undersköterska arbeta inom flera olika vårdverksamheter som t.ex. inom äldreomsorg, hemtjänst, psykiatri, funktionsnedsättning, på sjukhus och vårdcentral.

Pedagogisk idé

Utbildningen genomförs på en grundläggande nivå och ska ge kunskap, färdighet och kompetens inom utbildningens olika huvudområden motsvarande Skolverkets riktlinjer.

Undervisningen genomförs på distans med egna studier i kombination med att vi ses digitalt 1 dag i veckan på Zoom och vid 4-6 tillfällen per termin träffas vi på skolan (obligatoriskt).

I undervisningen integreras teoretiska och praktiska moment samt att vi har mycket dialoger och lär tillsammans. Värdefull kunskap får du när du är placerad ute i en verksamhet för ett arbetsplatsförlagt lärande (APL). Vi får nya kunskaper när vi bygger vidare på reflektioner efter upplevda händelser. Vårt arbetssätt utgår från att människor lär sig bäst tillsammans med andra, därför är studiegruppen där deltagaren ingår en del av vår utbildning.

Utbildningen använder den digitala lärplattformen Ping Pong. För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen så krävs det att du har tillgång till digitala verktyg som t.ex. dator eller skrivplatta. En litteraturlista över utbildningens kurslitteratur som ska införskaffas finns tillgänglig inför studierna. Under studietiden har du även möjlighet att köpa litteratur via skolan.

Efter att samtliga kurser och moment inom utbildningen är godkända utfärdas ett intyg från skolan. Skolan är ansluten till Vård- och omsorgscollege (vo-college.se) därav utfärdas även ett diplom efter avslutade studier.

Ansökan

Du ansöker till utbildningen genom att klicka på länken här ovan.
Upplever du problem med ansökan kan du kontakta skoladministratör Lourette ”Lollo” Griphem på lollo.griphem@vsaf.nu

Det är viktigt att du följer din ansökan, var uppmärksam på meddelanden och statusändringar genom att logga in i Schoolsoft; Schoolsoft Mina Sidor
Där hittar du din ansökan under fliken ”Mina Ansökningar”. Din ansökan har status ”Ny ansökan” fram tills att en administratör har hanterat ansökan.

Praktiskt/Finansiering

CSN: Mer om CSN
Konferensanläggning: Bokning av rum (ange att du är deltagare på USK-distans när du bokar)
Avbokningsregler: Avbokningsregler Viskadalen Kurs & Konferens
Studeranderättslig standard: Studeranderättslig standard
Grundutlägg: Grundutlägg för USK (distans) – läsår 22/23

 

Vi som jobbar med undersköterskeutbildningen