Wigforssakademin

Wigforssakademin är kursen för dig som vill förstå hur samhället fungerar, fundera fram lösningar på de utmaningar vi står inför och fördjupa dig i arbetarrörelsens idédebatt.

Snabbfakta

Sista
ansökningsdatum
3
december 2018
Nästa kursstart:

7 januari 2019

Kurstid:

2019-01-07 - 2019-06-14

Examination:

Kursen examineras genom aktivt deltagande på de obligatoriska helgträffarna och genom uppgifter mellan träffarna.

Studietakt:

Deltid 50%

Studieform:

Distansstudier

Missade du att skicka in din ansökan? Fyll i formuläret nedan så får du en påminnelse när ansökan öppnar nästa gång! Jag vill få en påminnelse!

 

Ansökan och antagning

Ansökan är öppen 1 oktober – 3 december 2018. Därefter är det inte längre möjligt att söka till Wigforssakademin.
Besked om antagning ges senast 21 december.

 

Allmänt om kursen

Wigforssakademin är en idépolitisk utbildning med fokus på framtidens progressiva reformism. Utbildningen vänder sig till fackligt aktiva, studenter och samhällsintresserade med hjärtat till vänster. Som deltagarna får du under ett halvår en fördjupad orientering i progressiv samhällsdebatt och teori men också utveckla dina verktyg för att kunna bedriva ett aktivt reformarbete och en inkluderande organisering. 
 
Wigforssakademin arrangeras av Arbetarrörelsens folkhögskola i Göteborg och Viskadalen i samarbete med Socialdemokratiska studentförbundet (S-studenter), Tankesmedjan Tiden, Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO).
 

Hela kursens pedagogik bygger på folkbildningstanken. Kursen är därmed inkluderande i metod och upplägg samtidigt som den håller en hög intellektuell nivå där deltagarna utmanas i sitt tänkande. Du behöver inte ha studerat vid universitet eller högskola eller vara medlemmar i S-studenter eller Socialdemokraterna. Wigforssakademin är därmed en spännande mötesplats och arena för nätverkande inom arbetarrörelsen och den breda vänstern.

Kursupplägg

Wigforssakademin är en distanskurs med tre helgträffar på Viskadalens kursgård i Seglora utanför Borås. Kursen går på halvfart och går att kombinera med heltidsstudier eller heltidsarbete. Läser du Wigforssakademin är du berättigad till studiemedel för studier på halvfart.
Kursen är kostnadsfri och inkluderar resor, boende och mat, du står själv för kurslitteratur.

Kurstiden löper från 7 januari till 14 juni. Helgträffarna är obligatoriska och äger rum följande datum:
25 – 27 januari
29 – 31 mars
31 maj – 2 juni

Examination

Kursen examineras genom aktivt deltagande på helgträffarna och genom obligatoriska uppgifter mellan träffarna.

Att studera på folkhögskola

Information om övriga villkor, möjligheter och skyldigheter man har som studerande på folkhögskola och länkar till blanketter finns om ni följer länken nedan. Där finns bland annat vår studeranderättsliga standard, information om CSN och blanketter för ledighetsansökan, CSN-bidrag och ansökan om att få läsa med bibehållen A-kassa.

Att studera

 

Om du har fler frågor är du välkommen att kontakta:

Sofia Bohlin
sofia.bohlin@vsaf.nu
0709-32 47 87

Kursmaterial

Wigforssakademin folder

Ladda ner

Nyheter från Wigforssakademin