Studiemotiverande folkhögskolekurs SMF

SMF-kursen är till för dig som saknar avklarade gymnasiestudier och vill testa om studier på folkhögskolan är något för dig. Du behöver en anvisning från din arbetsförmedlare för att börja kursen.

På SMF-kursen får du pröva på studier på folkhögskola för att se om det passar dig så att du kan välja att studera vidare hos oss för att bli klar med din gymnasiebehörighet.

Snabbfakta

Sista
ansökningsdatum
Arbetsförmedlingen anvisar fram till kursstart och även 2 veckor in på kursen om det finns platser kvar
Ansökan
Nästa kursstart:

Ingen planerad start 24/25

Plats:

Arbetarrörelsens Folkhögskola i Göteborg, Andra långgatan 29

Informationsträff/studiebesök SMF-kurs:

Ta kontakt med Lina på 072-2387479

Syftet med SMF-kursen är att väcka ditt studieintresse för att öka dina möjligheter till vidare utbildning och jobb. Du får under 13 veckor pröva att studera hos oss på Arbetarrörelsens Folkhögskola på Järntorget. Fokus ligger på att utveckla dig själv i samarbete och dialog tillsammans med andra. Du får läsa olika ämnen som är anpassade för dig och din grupp, såsom samhällskunskap och historia, engelska, naturvetenskap och matematik samt studie- och yrkesvägledning. Vi går även på studiebesök och du får delta i kultur- och hälsoaktiviteter tillsammans med övriga deltagare på folkhögskolan.

Utan krav på behörigheter eller betyg får du möjlighet att lära dig studera och planera för fortsatta studier. Under kursen får du prova på hur det är att gå på allmän kurs på vår skola och få engagerade lärare som hjälper dig med studieteknik. Efter fullföljd 13 veckors kurs med aktivt deltagande kan du få förtur till våra allmänna kurser på gymnasienivå. 

Du får spårvagnskort för kursens 13 veckor.

Alla deltagare får ett studieintyg och en studieplan efter kursen.

Kontaktperson: Lina Forsberg, e-post: lina.forsberg@vsaf.nu, mobil: 072 – 238 74 79