Politisk islam – som nutida politisk ideologi

Om kursen

Kursen handlar inte om islam som religion hos troende muslimer, utan om de partier och organisationer som söker politiskt stöd och ledarskap bland muslimerna genom att framställa sig själva som ”sann islam”. Kursen har ett statsvetenskapligt perspektiv och grundar sig på kursen ”Politisk islam förr och nu” (7,5 hp) som statsvetaren, professor Mats Lindberg tidigare har gett vid Örebro universitet.

Kursinnehåll

  • I centrum för kursen kommer den inflytelserika, globalt verksamma politiska rörelsen Muslimska brödraskapet (MB) att stå.
  • Vi kommer att titta på dess förgreningar och broderorganisationer i främst Mellanöstern, Nordafrika, Turkiet, Sydasien, Afghanistan och Europa, med olika extremistiska avknoppningar, liksom revolutionär politisk islam i Iran och IS.
  • Den ideologiska grundtanken om en ”islamisk ordning” behandlas, med dess samhällssyn, människosyn och demokratisyn.
  • Kursen tar också upp den principiella kritiken mot politisk islam från Koran-baserad fromhetsislam, men också från liberaldemokratisk sekulär islam, mot att religionen politiseras och mot idén om en islamisk stat.
  • Europas betydelse för MB behandlas särskilt, att det demokratiska Europa har blivit fristad för MB efter upprepade förföljelser i Egypten och Mellanöstern.
  • Slutligen belyses olika läger och stridsfrågor i den pågående svenska debatten om islam och islamism.

Kursledare

Statsvetaren, professor Mats Lindberg har i trettio år undervisat på universitetsnivå om politiska ideologier, inklusive politisk islam.

Teol. dr. Sameh Egyptson är den ledande svenska experten på nutida politisk islam. Han doktorerade 2023 på avhandlingen ”Global politisk islam? Muslimska brödraskapet & Islamiska förbundet i Sverige” vid Lunds universitet.

Andra föreläsare kommer också att deltaga.

Kurstid

12 augusti – 20 december 2024

Kursen är en folkhögskolekurs och löper över en termin och motsvarar studier på kvartsfart (25%) med två internat på Viskadalens Folkhögskola och en digital helg på distans.

Uppstartsmöte

  • 12 augusti – kl. 18.00-18.20 (digitalt)

Internathelger

  • 20-22 september – fysiskt på Viskadalens Folkhögskola
  • 12-13 oktober – digitalt
  • 6-8 december – fysiskt på Viskadalens Folkhögskola

Avslutningsmöte

  • Digitalt – datum och tid kommer under kursen.

Plats

Viskadalens Folkhögskola

Ansökan

Du ansöker genom att klicka på Ansökan här ovan och fylla i dina uppgifter.
Upplever du problem med ansökan kan du kontakta deltagaradministratör Marie Claesson på marie.claesson@vsaf.nu

Antagningskrav

Kursen kräver inga teoretiska förkunskaper. All obligatorisk litteratur är på svenska.

Antagning

Svar på om man kommit in lämnas löpande efter den 20 juni.

Intyg/Behörighet

Efter godkänd kurs utfärdas ett intyg som postas till deltagaren.
För att få godkänt på kursen och bli berättigad till ett kursintyg ska deltagaren fullfölja minst 80% av kursens innehåll varav aktivt deltagande på två av tre internat där det första är obligatoriskt. Har deltagaren missat ett internat finns möjlighet att göra en extra uppgift som motsvarar det missade internatet. Deltagaren har upp till 6 månader efter kursavslut på sig att komplettera missade moment, därefter stängs den möjligheten.

Kostnad

Deltagaren står för kost, logi, resor och eventuell litteratur.
Priser är per internat.

Paket – del i tvåbäddsrum 2 730 kr/person
Enkelrumstillägg 815 kr/person
Paket – Ej logi 1 690 kr/person

Information om vad som ingår i de olika paketen  HÄR

Finansiering

En folkhögskolekurs är alltid avgiftsfri, men du behöver betala för kost och logi.
Det finns flera möjligheter att skaffa finansiering till våra politiska kurser om du inte själv har möjlighet från egen ficka:
Ställ frågan till din fackliga avdelning, din arbetarekommun eller ditt partidistrikt.

Praktisk information

Kursgårdsinformation: Viskadalens Folkhögskola
Studeranderättslig standard: Studeranderättslig standard

Avbokningsregler: Avbokningsregler Viskadalens Folkhögskola

av Carin Carlström - - - Kategorier: Viskadalen

Vidareutbildning Socialpedagog

Vill du få ett mejl när nästa anmälan öppnar?
Klicka på intresseanmälan ovan.

UTBILDNING

Kursen kommer bedrivas under två terminer och är, på samma sätt som den grundläggande socialpedagogutbildningen, indelad i delkurser där ämnesområdena integreras i arbetet på din nuvarande arbetsplats. Undervisning sker på plats i skolan, en till två dagar i veckan.

Nedan ser du lite av innehållet i utbildningen:

Kriminologi, där vi fördjupar oss i de olika förklaringsmodellerna till varför brottslighet uppstår i samhället. Fokus kommer efter inledningen ligga på hur vi samverkar över professionsgränser för att arbeta brottspreventivt, och hur vi gör detta på individ- och verksamhetsnivå. Vi kommer även fördjupa oss i brottsprevention som begrepp och samhällsfenomen, samt hur vi praktiskt kan arbeta med klienter, deras familjer och anhöriga, för att bryta kriminella mönster, värderingar och handlingar.

Psykisk ohälsa där vi arbetar med att undersöka och förstå de psykologiska och psykiatriska mekanismerna bakom psykiskt lidande. Under kursen kommer vi bland annat att beröra ämnen som suicidalitet, samsjuklighet och neuropsykiatri, samt hur vi på bästa sätt kan rusta oss för att möta människor som lever med psykisk ohälsa.

Systemiskt förhållningssätt får deltagaren kunskaper i systemisk teori, tänkande och förhållningssätt kopplat till det socialpedagogiska arbetsfältet. Vi går igenom olika typer av samtal på systemiska grunder. Deltagaren ges teoretiska kunskaper och praktiska färdigheter i systemteoretisk teori och praktiska förhållningssätt riktat mot socialpedagogiskt klientarbete.

Socialpedagogik i teori och praktik där ytterligare perspektiv på socialpedagogiskt tänkande och handlande ges. Vi fördjupar oss i socialpedagogikens ämnesområde, centrala begrepp och verksamhetsfält. Särskilt fokus kommer att ligga på hur utsatta individer kan inkluderas i gemenskaper, samt hur intersektionalitet påverkar det praktiska socialpedagogiska arbetets utformning.

Ledarskap och samverkan där det ges en utbildning i utvecklande ledarskap, UL. Modellen för utvecklande ledarskap kännetecknas av att ledaren uppträder som föredöme och lyfter upp frågor om moral och etik samt agerar utifrån en synliggjord värdegrund. Den övriga kursens innehåll fokuserar på möjligheter gällande kommunikation, grupprocesser och värdegrundsarbete inom ledarskap och samverkan.

LÄSÅRSTID

Kommer under våren 2025.

PEDAGOGISK IDÉ

Vår pedagogik utgår från att den kunskap som är värdefull att få under utbildningen skapas i det erfarenhetsbaserade lärandet som uppstår då deltagarna under hela utbildningen är i en verksamhetsförlagd praktik. I undervisningen integreras kontinuerligt teoretiska och praktiska moment. Nya kunskaper bygger vidare på upplevda och reflekterade händelser. Vårt arbetssätt utgår från att människor lär sig bäst tillsammans med andra. En reflekterande och kritisk syn på kunskap innebär också att de teorier som studeras ska vara underbyggda och baserade på vetenskap, beprövad erfarenhet samt vara förankrad i deltagarnas egna yrkesliv.

Utbildningen skall ge kunskap, färdighet och kompetens inom utbildningens olika huvudområden.

Utbildningen är en eftergymnasial vidareutbildning och omfattar ett läsår på halvfart. På utbildningen används en digital lärplattform, Google Classroom. För att kunna tillgodose dig utbildningen krävs att du som kursdeltagare har tillgång till dator.

ANTAGNINGSKRAV

För antagning till vidareutbildningen ser vi gärna att du har en socialpedagogisk grundutbildning från en av BALSAM-certifierad folkhögskola eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig. Vidare behöver du ha en pågående anställning inom det socialpedagogiska yrkesfältet.

ANSÖKAN

Ansökan öppnar under våren 2025.

av Carin Carlström - - - Kategorier: Viskadalen, CFV

Förtryck i hederns namn

Men även på arbetsplatser finns personer som är utsatt för hedersförtryck. Det kan handla om någon som är är på väg att drivas in i ett tvångsäktenskap, har anledning att hysa fruktan för att bli könsstympad eller får sitt dagliga liv kringskuret och kontrollerat på ett överdrivet restriktivt sätt av familj och släkt.

Det kan handla om kvinnor som inte förmår att skilja sig och ta sig ur en destruktiv relation eller på olika sätt berövats friheten att göra egna val när det gäller vem man får vara tillsammans med. Det kan handla om hur en homosexuell eller transperson kan bli utsatt för allehanda trakasserier i en rad olika sammanhang.
Det är viktigt att det såväl på arbetsplatsen som i skolan finns kompetens att hjälpa och stödja människor som drabbats eller riskerar att utsättas för hedersförtryck i olika former.

Viskadalens Folkhögskola arrangerar därför, sedan flera år, distanskursen Förtryck i hederns namn i samverkan med Tankesmedjan Tiden, Aktuellt i Politiken och föreningen VHEK.

Allmänt om kursen

Förtryck i hederns namn ger en introduktion till och en fördjupad teoretisk förståelse av frågan om hedersförtryck och hur detta kan förebyggas. På kursen medverkar lärare och gästföreläsare med stor kunskap i och erfarenhet av ämnet, som hjälper dig genom kurslitteraturen. På kursen föreläser även ungdomar med egna erfarenheter om hedersförtryck.

Mål

Efter avslutad kurs ska deltagarna:
Fått en fördjupad förståelse av frågan om hedersförtryck, arbetet för att bekämpa detta. Kursen syftar också till att ge deltagarna redskap för att själva kunna informera om Hedersförtryck utifrån tillförskaffade kunskaper.

Målgrupp

Kursen vänder sig till alla som i sitt arbete kommer i kontakt med hedersproblematiken. Det kan vara politiska beslutsfattare, skyddsombud, kamratstödjare, lärare eller alla andra som vill lära sig mer om ämnet. På kursen ges möjlighet att i viss utsträckning tematiskt inrikta sig mot just den samhällssektor som man själv är verksam.

Pedagogisk idé

Kursen bygger på folkrörelsepedagogiken som är inkluderande och demokratisk till sin natur. Den är en idé om att alla människor oavsett bakgrund och studieerfarenhet bär på kunskaper värda att dela med andra. Därför står samtalet i centrum tillsammans med frivilligheten.
Metodiken är lärstilsvarierad med stort fokus på gruppdiskussioner och reflektion. Den syftar till att ge alla deltagare verktyg att uttrycka sig och dela sina erfarenheter. Delaktighet och inflytande är centralt. Deltagarnas åsikter och önskemål är en aktiv del av genomförandet av kursen.

Kursen är uppdelad i tre huvudblock

  • Introduktion av hedersförtryck
  • Fördjupning av hedersförtryck
  • Samhällssektor/aktör

Kurslitteratur

Det finns litteratur som alla läser gemensamt, vilket underlättar gemensamma diskussioner. Men det ges samtidigt möjligheter för deltagarna att särskilt fördjupa sig i frågor som de själva är särskilt intresserade av. Deltagarna får också information om frivillig fördjupningslitteratur. För kursledning innebär detta att deltagarnas återkoppling och reaktioner väger tungt under hela kursens förlopp.

Kurstid

12 augusti – 13 december 2024

Kursen löper över en termin och motsvarar studier på 25%, kvartsfart.

Uppstartsmöte

  • Digitalt uppstartsmöte på kvällen den 12 augusti – exakt tid meddelas senare.

Internathelger

Kurshelg 1: 20-22 september
Introduktion av hedersförtryck

Kurshelg 2: 12-13 oktober (digitalt)
Fördjupning av hedersförtryck

Kurshelg 3: 6-8 december
Samhällssektor/aktör

Avslutningsmöte

  • Digitalt – datum och tid kommer under kursen.

Plats

Viskadalens Folkhögskola

Kostnad

Deltagaren står för kost, logi, resor och eventuell litteratur.
Utgångspunkten är att kursdeltagarna själv betalar för detta, men olika former till finansiering tipsas om nedan.
Priser är per internat.

Paket – del i tvåbäddsrum 2 730 kr/person
Enkelrumstillägg 815 kr/person
Paket – Ej logi 1 690 kr/person

Information om vad som ingår i de olika paketen  HÄR

Ansökan

Du ansöker genom att klicka på Ansökan här ovan och fylla i dina uppgifter.
Upplever du problem med ansökan kan du kontakta deltagaradministratör Marie ”Mia” Claesson på marie.claesson@vsaf.nu

Antagningskrav

Kursen kräver inga teoretiska förkunskaper. All obligatorisk litteratur är på svenska.
Vid full kurs prioriteras personer som:

  • Inkommit med en fullständig ansökan.
  • Arbetar med hedersfrågor antingen i sitt arbete eller fackliga eller politiska uppdrag.

Antagning

Svar på om man kommit in lämnas löpande efter den 20 juni.

Intyg/Behörighet

Efter godkänd kurs utfärdas ett intyg som postas till deltagaren.
För att få godkänt på kursen och bli berättigad till ett kursintyg ska deltagaren fullfölja minst 80% av kursens innehåll varav aktivt deltagande på två av tre internat där det första är obligatoriskt. Har deltagaren missat ett internat finns möjlighet att göra en extra uppgift som motsvarar det missade internatet. Deltagare har upp till 6 månader efter kursavslut på sig att komplettera missade moment, därefter stängs den möjligheten.

Finansiering

En folkhögskolekurs är alltid avgiftsfri men du behöver betala för kost och logi.
Det finns flera möjligheter att skaffa finansiering till våra politiska kurser om du inte själv har möjlighet från egen ficka.
Ställ frågan till din fackliga avdelning, din arbetarekommun eller ditt partidistrikt.
Om du inte får finansiering därifrån kan du också söka vårt eget stipendium ur Thage G Petersons stipendiefond, som delas ut till några deltagare varje termin.

Praktiskt/Finansiering

Kursgårdsinformation: Viskadalens Folkhögskola
Studeranderättslig standard: Studeranderättslig standard

Avbokningsregler: Avbokningsregler Viskadalens Folkhögskola

Thage G Petersons Stipendiefond

Viskadalens Folkhögskola har instiftat Thage G Petersons Stipendiefond för att kunna stödja deltagare på våra politiska kurser som inte kan finansiera avgifter för mat och logi själva eller inte kunnat finansiera internatkostnaden genom den organisation där de är aktiva.
Läs mer och ansök om stipendium HÄR

av Carin Carlström - - - Kategorier: Viskadalen

Sveriges säkerhetspolitik -
i dag och i morgon

Om kursen

Vilken roll kommer Sverige att spela för säkerhetspolitiken i vårt närområde, med ett alltmer aggressivt Ryssland på andra sidan Östersjön?
Vilka hot och utmaningar står att finna i den snabba utvecklingen av artificiell intelligens och nya former av krigsföring och hur god är Sveriges beredskap?

Detta är några av de frågor som kommer att lyftas och diskuteras i höst, på Viskadalens Folkhögskolas kurs om svensk säkerhetspolitik.

Kurstid

12 augusti – 13 december 2024

Kursen löper över en termin och är på kvartsfart (25%) och kommer att ha tre internat på vackra Viskadalens Folkhögskola.

Uppstartsmöte

  • 12 augusti – kl. 18.30-19.00 (digitalt)

Internathelger

  • 20-22 september
  • 8-10 november
  • 6-8 december

Avslutningsmöte

  • Digitalt – datum och tid kommer under kursen.

Plats

Viskadalens Folkhögskola

Ansökan

Ansöker till kursen gör du via länk här på sidan.
Upplever du problem med ansökan kan du kontakta vår deltagaradministratör Marie ”Mia” Claesson på marie.claesson@vsaf.nu

Antagning

Det finns inga formella förkrav. Men om du blir antagen till kursen, utgår vi från att du deltar aktivt i utbildningen.
Besked om antagning ges löpande.

Kostnad

Deltagaren står för kost, logi, resor och eventuell litteratur.
Priser är per internat.

Paket – del i tvåbäddsrum 2 730 kr/person
Enkelrumstillägg 815 kr/person
Paket – Ej logi 1 690 kr/person

Information om vad som ingår i de olika paketen  HÄR

Finansiering

En folkhögskolekurs är alltid avgiftsfri men du behöver betala för kost och logi.
Det finns flera möjligheter att skaffa finansiering till våra politiska kurser om du inte själv har möjlighet från egen ficka.
Ställ frågan till din fackliga avdelning, din arbetarekommun eller ditt partidistrikt.
Om du inte får finansiering därifrån kan du också söka vårt eget stipendium ur Thage G Petersons stipendiefond, som delas ut till några deltagare varje termin.

Praktiskt/Finansiering

Kursgårdsinformation: Viskadalens Folkhögskola
Studeranderättslig standard: Studeranderättslig standard

Avbokningsregler: Avbokningsregler Viskadalens Folkhögskola

Thage G Petersons Stipendiefond

Viskadalens Folkhögskola har instiftat Thage G Petersons Stipendiefond för att kunna stödja deltagare på våra politiska kurser som inte kan finansiera avgifter för mat och logi själva eller inte kunnat finansiera internatkostnaden genom den organisation där de är aktiva.
Läs mer och ansök om stipendium HÄR

av Carin Carlström - - - Kategorier: Viskadalen

Bli en demokratikämpe!

Kunskapsmål

  • Lära sig förstå hur moderna demokratier dör och kunna se tecknen, även hemma i Sverige.
  • Förstå vad autokratisering är, och veta vad som utmärker vår tids stora demokratihot.
  • Ha en god insikt i att världen är inne i en demokratisk tillbakagång, och ha en förståelse för vad det beror på.
  • Förstå en fri fackföreningsrörelse och oberoende folkrörelsers vikt för en fungerande demokrati, och varför demokrati därför är en facklig angelägenhet – och varför facket är viktigt för demokratin.
  • Ha en förståelse för arbetarrörelsens demokratisyn, och förstå vad som skiljer den från en borgerlig eller liberal.
  • Kunna vara en ambassadör för ett lokalt demokratiarbete och ha med sig en verktygslåda av argument, arbetsmetoder och strategier för att försvara och stärka demokratin.

Moment

  • Hur mår demokratin globalt?
  • Hur dör demokratier?
  • Arbetarrörelsens demokratisyn.
  • Demokratin, rättvisan och jämlikheten.
  • Hur mår den svenska demokratin?
  • Populism och polarisering.
  • Den auktoritära högerns internationella nätverk.
  • Tidö-regeringen och demokratin.
  • Demokratin och sociala medier.
  • Handbok för demokratikämpar – vad kan vi göra?

Kurstid

12 augusti – 13 december 2024

Kursen är en folkhögskolekurs och löper över en termin och motsvarar studier på kvartsfart (25%) med ett internat på Viskadalens Folkhögskola och två digitala helger på distans.

Mellanliggande arbeten och inläsningsuppgifter som redovisas på de digitala träffarna.

Uppstartsmöte

  • 12 augusti – kl.18.00-19.00 (digitalt)

Internathelger

  • 20-22 september – fysiskt på Viskadalens Folkhögskola
  • 8-10 november – digitalt
  • 6-8 december – digitalt

Avslutningsmöte

  • Digitalt – datum och tid kommer under kursen.

Plats

Viskadalens Folkhögskola

Ansökan

Ansöker till kursen gör du via länk här på sidan.
Upplever du problem med ansökan kan du kontakta vår deltagaradministratör Marie ”Mia” Claesson på marie.claesson@vsaf.nu

Antagning

Det finns inga formella förkrav. Men om du blir antagen till kursen, utgår vi från att du deltar aktivt i utbildningen.
Besked om antagning ges löpande.

Kostnad

Deltagaren står för kost, logi, resor och eventuell litteratur.
Priser är per internat.

Paket – del i tvåbäddsrum 2 730 kr/person
Enkelrumstillägg 815 kr/person
Paket – Ej logi 1 690 kr/person

Information om vad som ingår i de olika paketen  HÄR

Finansiering

En folkhögskolekurs är alltid avgiftsfri men du behöver betala för kost och logi.
Det finns flera möjligheter att skaffa finansiering till våra politiska kurser om du inte själv har möjlighet från egen ficka.
Ställ frågan till din fackliga avdelning, din arbetarekommun eller ditt partidistrikt.
Om du inte får finansiering därifrån kan du också söka vårt eget stipendium ur Thage G Petersons stipendiefond som delas ut till några deltagare varje termin.

Praktiskt/Finansiering

Kursgårdsinformation: Viskadalens Folkhögskola
Studeranderättslig standard: Studeranderättslig standard

Avbokningsregler: Avbokningsregler Viskadalens Folkhögskola

Thage G Petersons Stipendiefond

Viskadalens Folkhögskola har instiftat Thage G Petersons Stipendiefond för att kunna stödja deltagare på våra politiska kurser som inte kan finansiera avgifter för mat och logi själva eller inte kunnat finansiera internatkostnaden genom den organisation där de är aktiva.
Läs mer och ansök om stipendium HÄR

av Carin Carlström - - - Kategorier: Viskadalen

Jaghälsan & folkhälsan -
för ett bättre mående

Om kursen

Det övergripande målet för folkhälsopolitiken är att ”skapa samhälleliga förutsättningar för en god och jämlik hälsa i hela befolkningen och sluta de påverkbara hälsoklyftorna inom en generation”. Men hur gör man då?

I det här unika kursupplägget av Tankesmedjan Tiden, AiP och Viskadalens Folkhögskola kombinerar vi egna hälsomål med kunskap i folkhälsofrågor. Kursen pågår under hösten 2024 och våren 2025 och deltagarna kommer i början av kursen att få sätta egna, personliga hälsomål som vi sedan arbetar med och följer upp under hela läsåret. Vi kommer bland annat att arbeta med kostrådgivare som gör menyförslag och med tränare som låter varje deltagare lägga upp en plan för fysisk rörelse som är anpassad efter förmåga och vad man tycker är roligt.
Detta samtidigt som vi tar in spännande föreläsare som pratar om folkhälsofrågor kopplade till den politik som förs på området. Vi samtalar om viktiga ämnen som kost, tobak, alkohol, narkotika och stress – hur det påverkar oss som individer och hur det påverkar samhället i stort.

Vem är kursen till för?

Vi vänder oss till dig som är aktiv inom arbetarrörelsen och som under två terminer vill förbättra din hälsa i lugn och ro.
Det här är ingen elitsatsning, utan en satsning på dig själv och alla ska kunna vara med utifrån sina egna förutsättningar. Det är alltså ingen bootcamp vi anordnar, men varje internathelg genom för vi minst fyra fysiska pass då du kommer att få pröva på olika motionsformer, allt från cykel i grupp till styrketräning. Eller varför inte passa på att vässa din längdskids- eller simteknik?

Målet är att du, efter kursen slut ska ha lite bättre kondition, vara lite starkare och ha större insikter om hälsa på såväl individ- som samhällsnivå.

Häng med oss under nästa läsår och börja med din egen hälsa, för en bättre folkhälsa!

Kurstid

Hösttermin 2024:
Vårtermin 2025:
12 augusti – 13 december
12 januari – 13 juni

Kursen är på kvartsfart (25%) och kommer att ha fyra internat på vackra Viskadalen; två per termin. Däremellan ligger digitala träffar, hemuppgifter, t.ex. att planera och genomföra olika träningspass inspirerade av helginternaten, läsa och reflektera utifrån olika studiematerial, planera kostupplägg och analysera dina framsteg och eventuella bakslag.

Kursen är väldigt tydligt upplagd efter principen ”kombinera teori och praktik”.

Uppstartsmöte

  • Digitalt uppstartsmöte på kvällen den 12 augusti – exakt tid meddelas senare.

Internathelger

  • 20-22 september 2024
  • 6-8 december 2024
  • 1-3 februari 2025
  • 23-25 maj 2025

Avslutningsmöte

  • Digitalt – datum och tid kommer under kursen.

Plats

Viskadalens Folkhögskola

Ansökan

Ansöker till kursen gör du via länk här på sidan.
Upplever du problem med ansökan kan du kontakta deltagaradministratör Marie ”Mia” Claesson på marie.claesson@vsaf.nu

Antagning

Det finns inga formella förkrav gällande kursen, mer än att du är medlem i någon av Arbetarrörelsens organisationer.
Men innan kursstart är det viktigt att du gör en hälsokontroll eftersom kursen kommer att innehålla fysiska moment.
Men om du blir antagen till kursen, utgår vi från att du deltar aktivt i utbildningen.
Besked om antagning ges löpande.

Kostnad

Deltagaren står för kost, logi, resor och eventuell litteratur.
Priser är per internat.

Paket – del i tvåbäddsrum 2 730 kr/person
Enkelrumstillägg 815 kr/person
Paket – Ej logi 1 690 kr/person

Information om vad som ingår i de olika paketen  HÄR

Bonuserbjudande:
Är du skriven och boende i Västra Götalandsregionen? Stort grattis! Genom ett samverkansprojekt med de delregionala sjukvårdsnämnderna får du en rabatt på minst 5 000 kr på kost & logi när du går kursen!

Finansiering

En folkhögskolekurs är alltid avgiftsfri men du behöver betala för kost och logi.
Det finns flera möjligheter att skaffa finansiering till våra politiska kurser om du inte själv har möjlighet från egen ficka.
Ställ frågan till din fackliga avdelning, din arbetarekommun eller ditt partidistrikt.
Du kan också söka vårt eget stipendium ur Thage G Petersons stipendiefond, som delas ut till några deltagare varje termin.
Men framförallt: Det här är en fantastisk satsning på dig själv som du kommer att ha nytta av under lång tid framöver!

Praktiskt/Finansiering

Kursgårdsinformation: Viskadalens Folkhögskola
Studeranderättslig standard: Studeranderättslig standard

Avbokningsregler: Avbokningsregler Viskadalens Folkhögskola

Thage G Petersons Stipendiefond

Viskadalens Folkhögskola har instiftat Thage G Petersons Stipendiefond för att kunna stödja deltagare på våra politiska kurser som inte kan finansiera avgifter för mat och logi själva eller inte kunnat finansiera internatkostnaden genom den organisation där de är aktiva.
Läs mer och ansök om stipendium HÄR

av Carin Carlström - - - Kategorier: Viskadalen
1 2 3 15